Sanatatea inimii: 10 alimente care iti curata arterele

tnr_200x200_49167_56000

Alimentatia echilibrata este cea mai sigura cale de a mentine sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular, dar cercetatorii au descoperit si o predispozitie genetica pentru colesterol ridicat. Iata 10 alimente care iti curata arterele si te apara de boli cardiovasculare, pe care poate fi o idee buna sa le mananci mai des, ne invata ele.ro. Daca reduci consumul de grasimi si introduci cateva alimente benefice in dieta, vei beneficia de efectele lor asupra inimii pe termen lung. Cereale integrale Cea mai puternica arma impotriva colesterolului poate fi trecererea de la cereale rafinate si orez alb la cereale integrale si orez brun. Fibrele solubile din cerealele integrale scad riscul problemelor cu inima, iar fulgii de ovaz au numeroase alte avantaje pentru sanatate. Migdale si nuci Bogate in grasimi monosaturate si acizi grasi Omega-3, migdalele si nucile sunt o gustare excelenta pentru inima ta. Avantajele pentru sanatatea inimii includ si continutul ridicat de vitamina E si fibre. Daca le mananci intr-un amestec, atentie insa la arahide: contin mai multe calorii. Sparanghel Cea mai laudata leguma pentru sanatatea inimii si a arterelor este sparanghelul. Consumat regulat, previne formarea cheagurilor de sange si stabilizeaza tensiunea arteriala in cel mai natural mod. Avocado Grasimile monosaturate din avocado au o reputatie buna, de scadere a colesterolului, dar studiile au demonstrat ca efectul este dublu pentru curatarea arterelor. Fructul de avocado consumat cat mai des scade nivelul de colesterol „rau” LDL, in timp ce creste nivelul colesterolului HDL, mult mai sanatos pentru organism. Somon Carnea grasa de peste, provenita in special de la somon, dar si de la ton, macrou si hering are un efect mult mai bun asupra organismului decat grasimea din carnea rosie. Daca introduci un peste gras in alimentatia ta de doua ori pe saptamana, riscul unor boli cardiovasculare scade in mod natural. Rodie Antioxidantii puternici din rodie recomanda acest fruct pentru sanatatea intregului corp, dar semintele acestui fruct sunt excelente pentru stimularea circulatiei sanguine in intregul organism. Riscul de blocaje arteriale este mai mic daca mananci in mod regulat rodie sau bei sucul obtinut din acest fruct. Ulei de masline Folosit la gatit, dar si la salate, uleiul de masline poate creste cu 41% riscul de atac cerebral. Efectul principal al grasimilor nesaturate din uleiul de masline vizeaza curatarea arterelor, dar nu se recomanda folosirea lui in exces, deoarece contine la fel de multe grasimi ca si alte uleiul vegetale. Broccoli Continutul ridicat de fibre nu este singurul atu al acestei legume laudate de nutritionisti. Broccoli introduce in corp vitamina K, substanta care previne deteriorarea arterelor din cauza continutului ridicat de calciu din sange. Pepene Aminoacizii din pepenele rosu au un efect beefic asupra sistemului cardiovascular, atunci cand acest fruct este consumat in mod regular. Pepenele si sucul lui previne ingustarea vaselor sanguine. Cafea Cel mai controversat aliment dintre cele care pastreaza sanatatea inimii, cafeaua are efecte benefice doar cand este consumata cu moderatie. Poate scadea cu pana la 20% riscul de boli cardiace pentru cei care beau intre 3 si 4 cesti pe zi. Daca bei mai putina, mai multa sau pur si simplu preferi cafeaua decofeinizata, nu vei putea folosi avantajul oferit de aceasta bautura pentru sanatatea inimii.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: