Invitatie eveniment caritabil

Luni 16 decembrie 2013 ora 18:00 la Biserica „Sfanta Treime” din Botosani are loc concertul caritabil “”Hristos se naste, Slaviti-L””.Concert de colinde sustinut de Grupul Psaltic „Macarie Ieromonahul” din Suceava,Dirijor Maxemiuc Petru. Parteneri a acestui eveniment sunt Parohia „Sfanta Treime” Botosani si Asociatia “”Salveaza o inima””. Sunt așteptați toți botoșănenii dornici să ajute cu hăinuțe, rechizite, cărți,fructe,alimente dulciuri pentru 24 de copii proveniti din familii cu probleme psiho-socio-economica. Copii au varste cuprinse intre 6-12 ani.

Este un prilej bun pentru părinți să le arate copiilor ce înseamnă altruismul. Orice carte, rechizită școlară,hăinuţe,alimente sau fructe este un zâmbet în plus pentru cei care așteaptă Crăciunul constrânși de lipsuri.

Va asteptam cu drag!

afis eveniment 16 decembrie

CENTRUL SOCIAL DE ZI PENTRU COPII AFLATI IN SITUATII DE RISC SOCIAL este un serviciu social de zi, deschis în luna mai 2013 și care are drept misiune prevenirea separării copiilor de familie, formarea şi dezvoltarea abilităţilor parentale, sprijin acordat copiilor  din familii aflate în dificultate psiho-socio-economice.

Centrul de zi urmăreşte prevenirea excluderii sociale a copiilor şi familiilor cu risc crescut de izolare socială sau aflate în incapacitate de a oferi condiţii minimale de subzistenţă, creştere şi educaţie, printr-un program de servicii educaţionale, psihologice şi sociale oferite zilnic  în cadrul centrului.

Centrul oferă unui număr de 24 copii din medii defavorizate condiţii de educaţie şi  „control social”  după orele de şcoală, pentru a-i feri în perioada cea mai vulnerabilă de  „atracţiile” străzii, de subcultura  cartierelor şi lene intelectuală,  care ar da mai târziu adultul  fără apetit pentru muncă şi abonat  pe viaţă la  asistenţa socială.

Activităţile centrului nu vizează doar efectuarea temelor, ci şi antrenarea copiilor în alte acţiuni. Realizăm ateliere de lucru, pentru a le stimula creativitatea, activităţi de mediu, limbi străine şi recreative.

După jumătate de an de  la înfiinţare, părinții participanți la ”Școala Părinților” spun că centrul de zi le-a schimbat comportamentul față de copii. Centrul le-a oferit copiilor un mediu securizant, care le-a dat posibilitatea să se schimbe şi, totodată, să facă schimbări şi în propriile familii.

Sunt așteptați toți botoșănenii dornici să ajute cu hăinuțe, rechizite sau cărți de care se pot lipsi şi care ar fi atât de importante pentru unii copii din Botoşani.

Este un prilej bun pentru părinți să le arate copiilor ce înseamnă altruismul. Orice carte, rechizită școlară sau hăinuţă de care vă puteţi lipsi este un zâmbet în plus pentru cei care așteaptă Crăciunul constrânși de lipsuri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: